• Zsu

Hova lett a pollenallergiám?

Frissítve: jan 11


Aki allergiás a pollenre, annak nem kell felvázolni azt a rengeteg kellemetlen tünetet ami ezzel jár. Jó pár éve én is szenvedek tőle. Augusztus hónapban kezdődőtt minden évben a csatám a pollenek ellen, amit sorra el is veszítettem. Viszont az idei évben már lassan szeptember közepe van és az allergiámnak se híre se hamva. Eltelt egy kis idő mire rájöttem hogy miért...

Először észre sem vettem, hogy idén még nem jelentkeztek a tipikus jelei a pollenallergiának, a kellemetlen és végláthatatlan prüszkölések, orrfúlyás, orrdugulás és a szemviszketés, mert ugye ha minden jól műkdödik azt hajlamosak vagyunk nem észre venni, az olyan természetes. Aztán a minap egy kedves baráti házaspár érkezett hozzánk látogatóba és azonnal feltűnt, hogy a férj allegriával küzd. Duzzadt, viszkető szemek, orrhang, piros arcbőr. Akkor vágott belém a felismerés, hogy nekem nincsenek ilyen tüneteim ebben az évben. Nyilván azonnal elkezdett az agyam azon pörögni, hogy vajon ez most minek köszönhető? Pedig a válasz ott hevert az orrom előtt.

De ne szaladjunk ennyire előre. Az elmúlt évben rengeteg változáson mentünk keresztül, költözések, karrierváltás, gyerekeknek óvodakezdés, egyszóval stresszhelyzetek a köbön. Méginkább érthetetlen volt számomra, hogy ebben a kilúgozott idegállapotban az immunrendszerem mégis jobban veszi az akadályokat.

Bár már évek óta fogyasztok tengervizet, de eddig a pollenallergiával nem tudtam megbírkózni. Viszont pontosan a parlagfű virágzása előtt belefogtam egy tisztítókúrába ami ezek szerint mellékhatásként a pollenallergiámat is megszüntette. Nem volt egy bonyolult tisztítókúra de a hatása engem meggyőzött. Két nagyon egyszerű feltételt szabtam magamnak a kúra teljesítéséhez ami hét napig tartott:

1., 3 óránként egy stampedli (5 cl) higítatlan tengervíz egyhuzamra elfogyasztva ébredéstől, lefekvésig. Ez az én esetemben reggel 6-tól este 11-ig tartott. Azaz 6-9-12-15-18-21-23 órakor. Az utolsó időintervallum kevesebb volt mint 3 óra, de lefekvés előtt mindenképpen kell még egy utolsó snapsz :-) a jó alvás érdekében.

2., Zéró cukor fogyasztás! a hét nap alatt. Erre mindeképpen szükség van mert a cukor leállítja az immunrendszert. De erről majd egy másik bejegyzésben írok bővebben.

Fontos még, hogy megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk. 2-3 liter a minimum! Lehetőleg jó minőségű víz legyen, ne palackzott ásványvíz. Ha van közelben forrásvíz az tökéletes lesz.

Ami történt ezalatt a hét nap alatt velem: az első három napban erőteljes emésztőrendszeri tisztulás. Ezt bővebben nem írom le mert szerintem van képzelőerőtök és tudjátok, hogy mire gondolok. Ezzel párhuzamosan a negyedik naptól sokkal energikusabb lettem, sokkal egyszerűbb volt reggel korán felkelni, ami nálam nagy szó...(kisgyerekes anyukák tudják, hogy miről beszélek). Nem volt édesség utáni vágyakozás már a harmadik naptól egyáltalán. Gyorsabban végeztem a napi szellemi feladataimmal is sőt sokkal kreatívabbnak éreztem magam ami a munkámon is érződött. Sokkal türelmesebb voltam a gyerekeimmel is, és azt éreztem, hogy jobban sikerül az időmet beosztanom. Egyszóval olyan ideális állapotba kerültem aminek a fenntartására fogok törekedni ezután tudatosan.

Hogy mi a tudományos magyarázata ennek? Az is nagyon egyszerű. A tengervízben nagyon nagy mennyiségű biológiailag aktív oldott ásványi anyag van (minimum 80 elem a peridódusos táblában levő elemekből, de ettől csak magasabb lehet, ami elsősorban a kinyerés helyétől függ). Ezek közül rendkívül magas a kálcium és a magnézium tartalma. Ezek pedig köztudottan kiemelt jelentőséggel bíró ásványi anyagok az egészség szempontjából. Ezek nem megfelelő mennyisége a testünkben komoly betegségeket generál. Manapság az egyik legégetőbb probléma a megfelelő mennyiségű ásványianyag bevitele a szervezetünkbe. Sajnos a mai ember táplálkozása nemhogy nem pótolja vissza ezeket megfelelően hanem sokszor még ki is vonja a testünkből azt a keveset ami bejut (lásd mértéktelen cukor fogyasztás).

És hogy a kúra után mi is a teendő? Pillanatnyilag annyit teszek, hogy a reggeli ébredés utáni és a lefekvés előtti fél cent tengervíz fogyasztással sikerül szinten tartanom magam.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy te is leteszteld a tengervíz jótékony hatásait a webshopban többféle kiszerelésből is választhatsz. Aki küzd már az allergiával annak az újratölthető tengervizes sprayt is ajánlom, higgyétek el jól fog jönni. Kiválóan oldja az orrüregben felhalmozódott váladékot.

Plusz tanács a szemviszketés enyhítésére: arcmosás után finom rétegben csukott szemmel a szemhéjra és a szempillák tövéhez extraszűz kókuszolajat kenjetek fel. Ezzel fizikailag is megakadályozzátok a pollenek megtelepedését a szempillák tövében és nem fog kínozni a szemviszketés. Ezt akár napközben többször is megismételhetitek. Nekem bevált. Ha szeretnél még több infot, vedd fel nyugodtan velem a kapcsolatot a weboldalon megadott elérhetőségeken, örömmel válaszolok a kérdéseidre.

Szeretettel,

Zsu

#pollenallegria #Egészségbetegség #hipertóniástengervíz #sikertörténet #méregtelenítés #tisztítókúra #cukormentes

0 megtekintés

©2019 by Tengervíz