top of page

A tengervíz méregteleníti, oxigénnel telíti, lúgosítja és táplálja a szervezetet!

Nyáron sokan döntünk tengerparti nyaralás mellett, azzal a céllal, hogy kipihenjük magunkat, kikapcsolódjunk és feltöltődjünk.

 

És ez nem véletlen, hiszen egy tengerparton eltöltött nap után sokkal jobban érezzük magunkat. A tengervíz és a tengeri levegő rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre: segít leküzdeni a légzőszervi problémákat, enyhíteni az olyan bőrbetegségek kellemetlen tüneteit, mint például az ekcéma vagy pikkelysömör, összehúzza a sebeket ezáltal gyorsítva a regenerációt, enyhíti a reumából és az ízületi gyulladásból eredő fájdalmakat, valamint csökkenti a stresszt és a szorongást.A tengervíz segít egészségünk megőrzésében, mivel az egyik legfontosabb természetes ásványi anyag forrás és számos más előnnyel is szolgál, ha belsőleg alkalmazzuk.

Bár a közhiedelem szerint a tengervíz nem alkalmas az emberi fogyasztásra, ez a dogma lassan teljesen értelmét veszti hiszen már számos tanulmány is azt bizonyítja, hogy fogyasztása óriási előnyökkel jár az egészségünkre nézve. Ez a folyadék ásványi anyagokat, fehérjéket, vitaminokat és a periódusos rendszer több mint 90, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen elemét tartalmazza, ami segít abban, hogy egészséges, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag életet éljünk, és mindezt számunkra a tengervíz szerves formában biztosítja.

 

Akkor kezdetnek... Mi is a tengervíz?

 

A tengeri világ a Föld legfontosabb ökoszisztémája: vize évezredek óta életet teremt.

Az élet keletkezésének elixírjét tartalmazza, és fogyasztása kiválóan táplálja szervezetünket. A tengervíz olyan ásványi anyagok forrása, amelyben megtalálható a periódusos rendszer összes, szervezetünk számára szükséges eleme.

 

A tengervíz fogyasztása pedig nem csupán hóbort: már a kereszténység előtti időkből is vannak utalások arra, hogy a terapeuták a tengervizet különböző betegségek gyógyítására használták.

 

Sőt, Euripidész már a maga korában is hirdette a tengervíz fogyasztásának jótékony hatásait: "A tengervíz gyógyír az emberiség minden bajára" - hirdette.

 

A 19. század végén René Quinton francia kutató felfedezte, hogy a tengervíz összetétele nagyon hasonló ahhoz a környezethez, amelyben a sejtjeink élnek. Más szóval, a tengervíz összetevői nagy hasonlóságot mutatnak az emberi vérplazmával és a sejtközi folyadékkal.

 

 

Quinton kidolgozott egy tudományos elméletet a tengeri terápiáról, amelyben megállapította, hogy a betegségek oka valójában a belső környezet mérgezése a sejtek szintjén. Ahhoz, hogy a sejtek képesek legyenek megfelelően ellátni a feladataikat, kiegyensúlyozott belső környezetre van szükségük, hogy a szervek ne betegedjenek meg. Ez a belső környezet (plazma) pedig a tengervízzel nagyban megegyezik.

 

Miután kidolgozta ezt az elméletet, 1910 és 1950 között Dr. Jarricot-val együtt megalapították a "tengeri gyógyszertárakat", amelyekben tengervizet használtak különböző betegségek gyógyítására.

 

A tengervíz, méregtelenít, oxigénnel telít, lúgosít és táplálja a szervezetet!

 

Ha szem előtt tartjuk, hogy a betegségek savas környezetben alakulnak ki, könnyen megérthetjük, hogy a tengervíz enyhén lúgos (pH 8,2) kémhatásával lúgosító szerként működik szervezetünk számára, ami segíthet megelőzni a betegségeket.

 

Más szóval, a tengervíz fogyasztásával szervezetünket méregtelenítjük, oxigénnel töltjük fel, lúgosítjuk, tápláljuk és táamogatjuk vele a gyógyulási folyamatokat. A tengervíz fogyasztás előnyei közül a következőket emelhetjük ki (de a lista ettől nyilván sokkal hosszabb):


  • segít a szervezetünknek jobban feldolgozni az ételt, elkerülve a nehéz emésztést,

  • segíti a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül,

  • segíti a felesleges savak eltávolítását a szervezet sejtjeiből,

  • szabályozza a vérnyomást (izotóniás formában: ami 1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz keveréke).

  • segíti a sejtek regenerálódásátt

  • segít megszabadítani a tüdőt a váladéktól,

  • segít a megfázás és az orrdugulás megszüntetésében,

  • magas magnézium tartalma nyugtatja az idegrendszert,

  • szabályozza az alvást...Hogyan igyunk tengervizet?

 

A tengervíz koncentrációja 36 g só (NaCl) literenként, szemben a szervezetünkben lévő 9 g/literrel. Ezért a legjobb, ha izotóniás formában isszuk a tengervizet, azaz édesvízzel hígítva  mégpedig 1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz arányában. Figyelembe véve a tengervízben lévő só arányát, nem tanácsos napi negyed liternél többet inni.

A legjobb, ha kis mennyiséggel kezdjük, például 1 dl-el amihez 3 dl ivóvizet adunk hogy a szervezetünk gond nélkül tudjon hozzászokni. Ezt a mennyiséget lehet lassan emelni, de mindig háromszoros mennyiségű ivóvizet adagolva hozzá.


Te mikor kezdesz el tengervizet inni?
Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page