top of page

"Még soha nem próbáltam olyan terméket, amely olyan jó eredményt biztosítana mint a tengervíz"

- interjú Mario Fernández világbajnok kerékpározóval.


Mario Fernández egy jól ismert jaéni kerékpározó. Sok éves pályafutása során mindenféle címet és kategóriát megnyert már, ma arról szeretne mesélni, hogy milyen tapasztalatokat szerzett, miután folyamatosan tengervizet fogyasztott, annak érdekében hogy javítsa a kerékpáros sportteljesítményét.

Több mint egy éve saját bőrén tapasztalja, hogy a tengervíz különböző változatainak (hipertóniás és izotóniás) fogyasztása több vitalitást biztosít számára, sokkal kevésbé fárad ki és segít neki abban, hogy több energiával fejezze be a versenyeit.

- Mióta iszol tengervizet?


Már egy éve iszom tengervizet, és az az igazság, hogy ez tényleg észrevehető. A tengervíz nagyobb hidratációt biztosít a sejtjeink számára, és különösen a sportban ez nagyon szembetűnő, mivel sokkal kevesebb az izomgörcs és a fáradtság is később jelentkezik.


-A versenyek melyik pontján érdemes szerinted tengervizet inni?


Fontos, hogy előtte, közben és utána is igyunk. Előtte, hogy megelőzzük az izomgörcsöket és hogy felkészítsük a szervezetet az igénybevételre. A verseny alatt, hogy ne veszítsük el a verseny befejezéséhez szükséges elektrolitokat. Utána pedig azért, hogy gyorsabban regenerálódjunk és csökkentsük a kimerüléssel járó tüneteket egy hosszú kerékpározás után.


-Milyen formában fogyasztod a tengervizet: hipertóniás vagy izotóniás formában?


Attól függ, tudnunk kell hogy az egyik vagy a másik mire is jó. Én például verseny közben mindig izotóniás formában iszom (megj.: az izontóniás jelentése 1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz keveréke). Ez segít visszanyerni az izzadással elvesztett ásványi anyagokat, és így meghosszabbítja az állóképességemet. Hipertóniás (megj.: hipertóniás jelentése 100% hígítatlan tengervíz), tengervizet iszom mini adagokban, amikor extra utánpótlásra van szükségem. A legtöbb esetben, amikor közel vagyok a célvonalhoz vagy a verseny felénél, a mini adagolású palackokat használom, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem hiányzik ásványi anyag, és hogy növeljem az energiámat. Amikor célba érek, ismét izotóniás tengervizet iszom, mivel így hamarabb visszanyerem az energiámat, és kevésbé érzem magam fáradtnak.


-Mi a véleményed az ízéről?


Nyilvánvalóan tenger íze van, de ha izotóniásat iszol, mivel hígítva van, sokkal kellemesebb az ízhatás. Van, amikor természetes gyümölcslével vagy más italokkal keverem, és ebben a formában remekül meg lehet inni. A hipertóniás viszont erősebb ízű, de mivel mini adag, könnyen megissza az ember. Olyan, mint amikor a tengerben vagy, és lenyelsz egy kis vizet, de a lényeg az, hogy milyen előnyökkel jár. Mindenképpen megéri.


-Ajánlanád a tengervíz használatát a sportban?


Sok éve kerékpározom, és még soha nem próbáltam olyan terméket, amely ilyen jó eredményeket biztosított volna. Tényleg észrevehető, hogy kevesebb az izomgörcs és jobb a teljesítmény.


Forrás: https://www.vizmaraqua.com/1826-2/

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Mar 09, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Nagyon igaz!

Like
bottom of page