top of page

Milyen egészségügyi előnyei vannak a tengervíznek?


 

Köztudott, hogy a tengervíz fogyasztásnak számos előnye van, sőt, az ókorban a felsőbb osztályok voltak azok, akik az életminőségük és a jólétük javítása érdekében jártak "tengervizet inni". Ennek a rituálénak több szempontból nézve rendkívül pozitív hatásai voltak, valamint pihentető és gyógyító hatású volt.Napjainkban a tengervíz jótékony hatásait már a tudomány is vizsgálta és bizonyította. Ezek elsősorban különleges összetételének köszönhetőek. Ez a szárazföldek partjait fürdető folyadék ásványi anyagokat és más szerves összetevőket tartalmaz, amelyek képesek hatékony megoldásokat nyújtani a testben vagy a bőrön előforduló gyakori problémákra.

 

A tengervízben megtalálható kémiai elemek közül a leggyakoribbak a klór, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, bróm, stroncium, bór és fluor.

Nyomelemek végtelenül kis koncentrációban, mint például vas, réz, magnézium, jód vagy szilícium vannak jelen. Sok esetben zooplanktont és fitoplanktont is tartalmaz.

Ez a tengervíz gazdagságának fő forrása, amely egy olyan közeg amit az őt körülvevő ökoszisztéma gazdagít, és amely a szervezetünkkel érintkezve rendkívül pozitívan hathat.

 

Az egészség szempontjából létfontosságú ásványi anyagok

 

A tengervízben található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára. A tengervíz egyik előnye az emberek egészségére nézve ebben rejlik, mivel számos betegséget vagy állapotot az okoz, hogy ezek az elemek hiányoznak a szervezetünkben, vagy nem megfelelő dózisban vannak jelen.

 

Vérnyomás

 

Bár évekkel ezelőtt sokan kételkedtek ebben a kérdésben, több tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a tengervíznek nincs negatív hatása a vérnyomásra. Ez azt jelenti, hogy az ilyen típusú kórképekben szenvedő emberek is élvezetik előnyeit.

 

 

Szövetséges a fáradtság ellen

 

A folyadék magas magnéziumtartalma a tengervíz egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága. Ez felelős a megfelelő elektrolit-egyensúly biztosításáért, az izmok és a csontok minőségének fenntartásáért, és végül a fáradtság és a kimerültség kialakulásának megelőzéséért. A tengerben való úszás pedig szó szerint feltöltheti az elemeket.

 

 

A bőr minősége

 

A tengervizet nagyra értékelik a kozmetikában, mivel a bőrrel érintkezve csodákra képes. Pusztán a látványon túl a tengervíz ismert gyógyító erővel rendelkezik, amely segít begyógyítani a felületi sebeket, és elősegíti a bőr regenerálódását is.

 

A csontok egészsége

 

A testmozgás és a tengervíz kombinációja a csontok szerkezetének jelentős erősödését eredményezi. Ezenkívül sikeresen alkalmazható az ízületi és izomfájdalmak ellen, és nagyon pozitívan hat bizonyos állapotokra, például az osteoarthritisre vagy a keringési problémákra.

 

A konyhában

 

A tengervíz bizonyos ételek, különösen a tenger gyümölcsei és a halak elkészítésekor a sós víz helyettesítésére is használható. Így sokkal természetesebb, intenzívebb ízű ételeket kapunk.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page