top of page

Tengervíz alkalmazása külsőleg

Bár elsősorban a tengervíz-fogyasztással kapcsolatos jótékony hatásokat szeretnénk a köztudatba behozni, érdemes néha a külsőleg való alkalmazásait is számba venni, hiszen abban is bővelkedik.

A legjobb ha sorban fentről lefelé haladunk, így nem marad ki semmi.


Haj: A hajas fejbőrrel és a hajjal csodákat tud tenni a tengervíz. Ha korpás a fejbőröd akkor masszírozd meg alaposan tengervízzel minden hajmosáskor. Érezni fogod egyrészt ahogy enyhül a visszketés majd idővel a korpa mennyisége is csökkenni fog.

A hajadra is jó hatással lesz, hiszen egészségesebbé, erősebbé és fényesebbé teszi a tengervíz. Bármilyen hajtípusra alkalmazható a tengervíz.


Szemek: kiváló szemcsepp, hidratál és a szemfertőzések is megelőzhetőek vele. Már kialakult és visszatérő szemárpa is szépen kezelhető vele. Cseppentő segítségével könnyen adagolhatod a tengervizet a szemedbe.


Orr: az orr tisztításában verhetetlen. Orröblítésre is alkalmas izotóniás formában, langyos testmeleg vízzel hígítva 1 rész tengervíz 4 - 5 rész ivóvíz arányban.


Arcbőr: arctonikként egyszerűen nagyszerű! A bőröd hálás lesz érte meglátod. Ha pattanásokkal küzdesz akkor is bevethető. Antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.


Fogak: bizony szájvízként is megállja a helyét, sőt fogtisztításra is alkalmas! Vegyél a szádba egy jó korty tengervizet és alaposan zubogtasd át vele a szájüreget, NE kapkodj! Ezután egy kisebb korty segítségével és a fogkeféddel tisztítsd meg a fogaidat. A nyelvedet se felejtsd ki! Egy utolsó korttyal pedig öblíts! Mire számíthatsz? Fehérítheti a fogakat, segíthet csökkenti az ínygyulladást, és a fogköveidet is leoldhatja idővel. Légy türelmes!


Bőr: általánosan használható ekcéma kezelésére az egész testfelületen. Legjobb egy spray segítségével felvinni a bőrfelületre és hagyni megszáradni.


Izületi bántalmak: a tengerben való fürdőzés az izületek gyulladását enyhítheti ezáltal a fájdalmakat is csökkenti. Helyileg is lehet alkalmazni az adott izület áztatásával illetve borogatásával is.


Lábak: itt is hatalmas a paletta, kezdve egy jó lábfürdővel amibe tehetsz egy bögrényi tengervizet, felfrissíti a lábaidat, táplálja a bőrödet. A kirepedt sarkakat is segít kezelni, a körmeidet is ápolja, a körömgombát is kezelheted vele. Ez utóbbi esetekben viszont hígítatlanul kell alkalmaznod. Amit érdemes figyelembe venni, hogy a tengervíz "leoldja" a körömlakkot, így akkor érdemes tengervizes lábfürdőt venned, mielőtt még kifestenéd a körmeidet.


Ha a tengervizet az életed részévé teszed nem csak jobban fogod érezni magad, de pénzt is spórolhatsz hiszen a tengervízzel egy rakás dolgot helyettesíthetsz. Ezzel együtt pedig kevesebb szemetet is termelsz. Leteszteled?댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page