top of page
Floating in the Sea

Az egészség szolgálatában

A mindennapos tengervíz fogyasztás, biztosítja a szervezet megfelelő működéséhez szükséges ásványi anyagokat és enyhén lúgos 8.4 pH értékével, segít a betegségmegelőzésben. Köztudott, hogy a lúgos környezet gátolja a betegségek kialakulását.

 

Milyen előnyei vannak a tengervíz fogyasztásnak?


    - Kálciumban és magnéziumban gazdag táplálék-kiegészítő, amely erőteljes vitalitásforrásként szolgál. Hatása az egész szervezet javát szolgálja: remineralizálja, regenerálja és energetizálja sejtjeit!
    - Komplex ásványianyag-forrás: 39,8-40,5g/liter közötti ásványianyag-tartalmával a termék tele van biológiailag hozzáférhető természetes ásványi anyagokkal. Nincs hozzáadott só, csak ami a tengervíz természetes állapotából származik.
    - Kiváló ital a hidratáltság fenntartásához: Izotóniás oldatban (1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz elegye) összetétele hasonló a vérplazma összetételéhez. Egyedülálló termék, amely jó környezetet biztosít sejtanyagcserénk számára, elősegíti tesünk hidratációját és erőteljes méregtelenítő.
    - Savtalanít: magas ásványianyag-tartalmának és semleges pH-jának köszönhetően ez a víz segít fenntartani a lúgos környezetet a szervezetben

Milyen formában lehet tengervizet fogyasztani?

     - HIPERTÓNIÁS azaz higítatlan formában, vagy

     - IZOTÓNIÁS azaz higított formában. A higítás aránya: 1 rész tengervíz 3 rész ivóvízzel keverve.

Kinek javasolt tengervizet fogyasztani?

     - MINDENKINEK, hipertóniás vagy izotóniás formában: gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek, gyógyulófélben lévőknek, babát váróknak, sportolóknak és még sok mindenki másnak is!

     - Növekedésben lévő gyerekeknek kiváló ásványi anyag forrásként működik.

     - Felnőttek és idősek esetében remineralizáló tulajdonságai miatt táplálja és hidratálja a sejteket, ami csökkenti az életkorral járó kellemetlen hatásokat.

     - Posztoperatív gyógyulásban lévő vagy nagyobb ásványianyag-utánpótlásra szorulóknak

az izotóniás italt ajánljuk, mely nagyban segíti az erő és az energia visszanyerését.

     - Babaváró hölgyeknek és csecsemőknek hipertóniásan (higítatlanul), hogy a megfelelő ásványianyag-bevitel

biztosítva legyen a terhesség kezdetén, majd izotóniásan: ásványianyag kiegészítésként, vagy gyümölcs- és zöldséglevekkel keverve a vitaminok felszívódásának elősegítésére.

 

Kinek nem ajánlott a tengervíz fogyasztása?

     - Vese és szívbetegek esetében nem javasolt a tengervíz fogyasztása.

Mennyi tengervizet fogyasszunk?

     - Egy egészséges felnőtt napi 50-100 ml tengervizet fogyaszthat izotóniás formában, azaz 50-100 ml tengervíz amelyhez 3 szoros mennyiségű ivóvizet adunk.

    - Hipertóniásan (higítatlanul) napi 5-10 ml naponta kétszer. Kisgyermekek esetében 2,5 - 5 ml a napi adag több részletben.

Aqua de Mar: Products
bottom of page