GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

MI JELENT AZ, HOGY BIOAKTÍV?

Bioaktív az ami a természetben szerves, oldott állapotban van jelen. Ezáltal könnyen beépül az élő szervezetekbe. A tengervízben a periódusos rendszer több mint 95 eleme található meg bioaktív formában. Szervezetünk azt építi be ebből amire valójában szüksége van. A felesleget pedig könnyen kiüríti így az nem rakódik le a kiválasztó szervekben mint például a vesékben.

A TENGERVÍZ NEM OKOZ KISZÁRADÁST?

Természetesen nagy mennyiségben fogyasztva igen. De izotóniás vagyis higított változatban a legjobb hidratáló folyadék és ásványianyag forrás. Több mint 95 ásványi anyag taláható meg benne biológiailag aktív formában. A tengervizet kizárólag izotóniás formában szabad fogyasztani ami 1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz keverékét jelenti.

A TENGERVÍZ NEM SZENNYEZETT?

A kérdés költői sajnos. A levegő amit belélegzünk vajon tiszta? Manapság a nagymértékű környezetszennyezés miatt szinte senki sem állíthatja azt nyugodt szívvel termékéről, hogy szennyeződés mentes. Viszont a tenger egy élő organizmus ami önvédelmi és öntisztító rendszerrel van ellátva. Kutatók a közelmúltban már találtak műanyagokkal táplálkozó mikroorganizmusokat a tengervízben. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell a tengerek tisztaságára vigyázni. Termékeink négyszeres mikroszűrésen mennek keresztül ami kiszűri a vízből a szennyeződéseket valamit UV szűrésen is átesik közvetlenül a palackozás előtt ami élelmiszerbiztonsági előírás.

A TENGERVÍZBEN NINCSENEK FERTŐZŐ MIKROORGANIZMUSOK?

A tengervíz sótartalma négyszerese az emberi testben található testnedvek és szinte az összes mikroorganizmus sejtfolyadékainak sótartalmához hasonlítva. Ez a magas sótartalom gátolja a mikroorganizmusok szaporodását. Aki már járt tenger mellett biztosan érezte, hogy mennyire csípi a tengervíz a kisebb-nagyobb sérüléseket. Ez azért van mert a tengervíznek fertőtlenítő hatása van, ezáltal a sebek is hamarabb begyógyulnak. 

MEDDIG ÁLL EL A TENGERVÍZ?

Nemes egyszerűséggel akár mondhatnánk azt is, hogy örökké. A tengervíz magas sótartalma garantálja a hosszú szavatossági időt. A palackozott ásványvizekkel ellentétben nem tartalmaz hozzáadott antibiotikumokat azért, hogy minőségét megőrizze. Erre is megoldás a magas sótartalom! Termékeinkre a leghosszabb szavatossági időt biztosítjuk, két évet.

A CSOMAGOLÁS NEM KÁROSÍTJA A TERMÉKET?

A csomagolás kiválasztásánál az elsődleges szempont az volt, hogy a tengervizet a lehető legtisztább állapotában tudjuk nektek eljuttatni anélkül, hogy az ára a csomagolás miatt nagyon megnőne. A csomagolás magas minőségű pet palack ami Bisfenol A, Ftalát és nehézfém-mentes. Ha kifogy belőle a tengervíz még nagyon sokáig újra felhasználhatod például ha a közeledben van tiszta vízű forrás, tárolhatsz benne forrásvizet jó pár héten keresztül. Vagy olaj és bor tárolására is kiválóan alkalmas. Ettől függetlenül folyamatosan keressük a környezettudatos csomagolási megoldásokat. Ennek megfelelően az Aqua de Mar már üvegpackban illetve a MarSport már alumínium dobozban is  elérhető.

Ha nem kaptál itt választ a kérdéseidre, kérlek lépj kapcsolatba velünk. Igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni neked.

©2019 by Tengervíz