top of page

Tíz jó ok arra, hogy miért érdemes otthon tengervizet tartani


A tengervíz az egyik legolcsóbb és legtermészetesebb méregtelenítő és regeneráló szer. Számtalan előnye van annak ha rendszeresen éhgyomorra izotóniás tengervizet fogyasztunk, többek között normalizálja a vércukorszintet, beindítja az anyagcserét, erősíti a csontokat és az immunrendszert.

Gazdag biológiailag aktív ásványi anyagokban, amelyek ezáltal könnyen felszívódnak illetve amire nincs szükség, maradétalanul távozni tud a szervezetből és nem terheli le a veséket. Mit jelent az hogy izotóniás? Egy rész tengervíz és három rész ivóvíz keveréke. Készen is van az izotóniás tengervíz, ami mellesleg pont olyan sótartalommal rendelkezik mint az a sejtközi folyadék amelyben az emberi test minden sejtje, szövete valamint a vörös- és fehérvérsejtjeink is úsznak!

Vegyük sorra a tengervíz néhány jótékony hatását a szervezetre:

- MÉREGTELENÍT

A tengervíz antibakteriális hatású. Eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat és a felesleges, káros baktériumokat. Nincs szükség napokig tartó koplalásra a méregtelenítéshez, egyszerűen kezdd minden reggel tengervízzel a napod.

- SEGÍTI AZ EMÉSZTÉST

Ha emésztési problémáid vannak, ne nyúlj gyógyszerekhez, hanem kezdd izotóniás tengervízzel a napot! Búcsút mondhatsz a székrekedésnek. Komoly székrekedéses probléma esetén akár hipertóniás formában (hígítás nélkül) is fogyasztható a tengervíz!!! A siker garantált.

- ELŰZI AZ ÁLMATLANSÁGOT

Ha álmatlanságban szenvedsz, nemcsak reggel hasznos a tengervíz fogyasztása, hanem lefekvés előtt is. A tengervízben lévő nagymennyiségű magnézium ugyanis megnyugtatja az idegrendszert, így a nyomasztó gondolatok helyett végre az alvásé lehet a főszerep.

- HIDRATÁL

Dr. F. Batmanghelidj: A tested vízért kiált című csodálatos könyvében azt írja hogy minden liter elfogyasztott víz után egy csipet sót kellene tennünk a nyelvünk alá hogy visszapótoljuk az elvesztett sót a szervezetünkbe. Mennyivel egyszerűbb ez esetben naponta legalább háromszor meginni egy pohár izotóniás tengervizet ami egyben hidratál is és a sót és az elvesztett ásványi anyagokat is visszajuttatja a szervezetünkbe?

- GAZDAG ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN

Az ásványi anyagok bevitele nagyszerű változásokat indít el a testünkben. Nélkülük nincs egyensúly a szervezetben, ők az egészségünk alapjai. Ráadásul hiányukat sokkal nehezebb pótolni, mint a vitaminokét. A tengervízben oldott bioaktív formában vannak jelen az ásványi anyagok így könnyen felszívódnak az emberi szervezetben.

- FOGYÓKÚRÁHOZ KIVÁLÓ

Ma már köztudott, hogy a hirtelen ránktörő éhség elsősorban szomjúságból fakad, másodsorban valamilyen ásványi anyag hiánya okozza. A tengervíz fogyasztása remekül orvosolja mindkét problémát. Fogyókúrázóknak javasolt reggel éhgyomorra, valamint minden étkezés előtt fél órával egy pohár izotóniás tengervíz elfogyasztása. Az éhgyomorra és az étekezések előtt elfogyasztott izotóniás tengervíz csökkenti az éhségérzetet, hidratál és szerves formában ásványi anyagokhoz juttatja a szervezetünket.

- ERŐSÍTI A CSONTOKAT

A tengervíz nagyszerű csonterősítő hiszen nagyon magas a kálcium tartalma, ezért csontritkulásban szenvedőknek fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ez a betegség ugyanis a dehidratáció és az ásványianyagokban szegény táplálkozásnak köszönhető.

- NAPOZÁSHOZ KIVÁLÓ

Észrevetted már, hogy amikor a tenger mellett napozol sokkal szebben barnulsz le és a napégés sem olyan hamar következik be? Ez a levegőben levő tengervíz-párának köszönhető ami természetes UV szűrőként viselkedik. Ha mégsem a tenger mellett nyaralsz akkor sem kell lemondanod erről az olcsó és hatékony védelemről. Egy szórófejes palackban vidd magaddal az AQUA DE MAR-t és fújd be magad napozás előtt és alatt. Természetesen napozáskor tartsuk szem előtt a mértékletességet és inkább félárnyékban napozzunk.

- KIVÁLÓ SEBFERTŐTLENÍTŐ

Kisebb hámsérüléseket azonnal kezelhetünk tengervízzel. A legjobb, legolcsóbb és a leghatékonyabb fertőtlenítő.

- A LEGJOBB SZEMCSEPP

Kontaktlencsét hordasz? Úgy érzed, hogy kiszárítja a szemed? Visszatérő szemárpától szenvedsz? Egy pár csepp tengervíz naponta, megoldja a gondod.

bottom of page