top of page

A tengervíz előnyei és terápiás felhasználása megfázás és légúti fertőzések esetén

Előfordult már Önnel, hogy néhány napos tengerparti nyaralás után egy seb, pattanás, ekcéma vagy bőrpír, mintha varázsütésre eltűnt volna? A nyaralás tudjuk, hogy “gyógyhatású”, de ebben az esetben a tengervíz volt az, ami valójában elősegítette a gyógyulást. A tél közeledtével azonban a megfázásos tünetek sokasodnak meg melyekre szintén jó hatással bír a tengervíz. Lássuk hogyan!


Tengervíz megfázás és légúti fertőzések esetén


A szárazföldön élő mikrobák (amelyek a légutainkat benépesítik) életképtelenné válnak a tengervízben annak magas sótartalma és lúgos kémhatása (pH 8,4) miatt. Ezért a tengervízzel való gargalizálás, ha torokgyulladásunk, náthánk vagy gégegyulladásunk van, segít fertőtleníteni a légutakat és felgyorsítja a gyógyulást. Ha váladéktól elzáródott az orrunk, akkor tengervízzel átöblíthetjük az orrunkat. Ideális esetben a víznek a lehető legmélyebbre kell hatolnia. Ha csíp, kicsit hígíthatjuk a tengervizet, bár a hipertóniás (hígítatlan) tengervíz nagyobb tisztító hatással bír. Ilyen módon alkalmazva és a benne lévő nagy mennyiségű ásványi anyagnak és mikrotápanyagnak köszönhetően segít enyhíteni a légutak irritációját és gyulladását is.


A tengervíz a legjobb szájvíz


Ugyanúgy, ahogy a tengervíz "megöli" a légúti mikrobákat, a szájüregi baktériumok sem tudnak megélni sós környezetben. Ezért a tegervíz napi használata szájvízként és fogkrémként segít megelőzni a fogszuvasodást  és a fogkő felhalmozódását valamint támogatja a fogínygyulladás gyógyulását stb. Gyógyító tulajdonságainak köszönhetően segít abban, hogy a szájnyálkahártyán keletkezett sebek gyorsabban begyógyuljanak. Ezenkívül, ha öblítés után apránként lenyeljük, segít a rossz lehelet megfékezésében is. Kivéve reggel, akkor a szájöblítésként használt tengervizet célszerű kiköpni!


FONTOS MEGJEGYZÉS: amikor tengervízről beszélünk, nem sós vízre, vízben feloldott ásványi sókészítményekre, illetve dúsított vagy kezelt tengervízre gondolunk. A tengervíz önmagában már minden szükséges összetevőt tartalmaz. Mi a "teljes" tengervizet ajánljuk. Más szóval a lehető legkezeletlenebbet. Legfeljebb hidegen szűrtet.


Megjegyzés: Az Aqua de Mar összes terméke hidegen mikroszűrt tengervízből készült.

 

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page