top of page

Miért igyál tengervizet ha fogyni szeretnél?

Köztudott, hogy a tengerben való fürdés jót tesz az egészségnek, de az, hogy a tengervíz fogyasztása javíthat az egészségünkön, sőt, még a fogyásban is segíthet, abszolút újdonságnak számít. A tengervíz méregtelenít, oxigénnel telíti, lúgosítja és táplálja a szervezetet.


“Ha figyelembe vesszük, hogy a betegségek savas környezetben alakulnak ki, könnyen megérthetjük, hogy a tengervíz lúgosító szerként hat a szervezetünkre, ami segít megelőzni az olyan betegségeket, mint az elhízás, a magas vérnyomás, a gyomorhurut vagy akár az aranyér" - magyarázza Dr. Adriana Chiavazza.


Ugyanakkor a szakember szerint a székrekedés, a megfázás, a pattanások, az asztma és más kórképek is kezelhetők tengervízzel. Mindenesetre minden előnye ellenére a tengervizet apránként kell beépíteni a napi rutinba, elkészítése és fogyasztása a terápiás vagy táplálkozási céltól függ.


A tengervíz fogyasztása lehet: izotóniás (hígított) vagy hipertóniás (hígítatlan) formában. Az előbbi sótartalma megegyezik az emberi test sótartalmával, és úgy készül, hogy egy literre három rész ivóvíz és egy rész tengervíz jut. Fogyasztható önmagában, vagy természetes gyümölcslevekhez keverve, illetve főzetekhez adva. A hipertóniás tengervíznek viszont magasabb a sótartalma, mint a miénk: ez tiszta, hígítatlan tengervíz aminek bélmozgást szabályozó, tisztító és emésztést elősegítő hatása van, sőt fogkrémként vagy szájvízként is használják. A konyhában is jó választás az ételek sózásához és helyi kezelésekhez fürdők vagy kötések formájában.


Ahogyan a szomjúságot nemcsak a vízhiány, hanem az ásványi anyagok hiánya is meghatározza (ezért használják az izotóniás vizeket a sportban és a fiziológiás sóoldatot a kórházakban), úgy a jóllakottság szintjét szabályozó mechanizmusokban is meghatározó a bevitt ásványi anyagok egyensúlya. Ezért az egyik legegyszerűbb megoldás az étel utáni sóvárgás megfékezésére a megfelelő mennyiségű ásványi anyag biztosítása tengervíz hozzáadásával, mivel annak hozzájárulása telítettségi jelzést ad, biztosítva az étkezés iránti igény csökkenését. Ez segít abban, hogy éhségérzet vagy szorongás nélkül csökkentsük az elfogyasztott ételek mennyiségét. Ugyanakkor a tengervíz hatékony eszköz lehet az elhízás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség elleni küzdelemben is.


Hogyan csökkentsük tehát az étvágyunkat tengervízzel? Minden étkezés előtt fél órával egy pohár izotóniás tengervizet (megj.: az izotóniás jelentése 1 rész tengervíz és 3 rész ivóvíz keveréke) érdemes elfogyasztani.


Forrás: https://rouge.perfil.com/noticias/cuerpo-alma/recomiendan-beber-agua-de-mar-para-perder-peso.phtml

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page